Bij mij thuis

Vreemden ogen dwingen

Vaak vragen klanten aan mij of ikzelf en mijn gezin ook altijd gezond eet en ook PowerSlim gebruikt. Het antwoord daarop is altijd hetzelfde. Ook ik heb levenslang. Ook ik moet er altijd voor blijven vechten om mijn gewicht onder controle te houden. En dat komt door de simpele reden dat vers brood met lekker beleg niet te versmaden is .En als ik slecht begin op de dag is er einde middag geen houden meer aan dan kom ik kaas, biscuits en alles wat voorhanden is (door mijn zoons gekocht) tegen en eet ik ook gewoon op om vervolgens aan het avondeten te beginnen. Dus ja ik plan mijn dag zorg dat er een grote gezonde voorraad groenten is en houd me aan het programma door genoeg te eten en niet te lijnen want daar kan ik bijvoorbeeld niet tegen dan gaat het juist verkeerd.

Ik straf mezelf dus als ik mijn vaste voedingspatroon loslaat

Het is voor mij absoluut geen straf om koolhydraatarm te leven. Ik doe dit in periode dat ik er om moet denken en dat bevalt mij heel erg goed. Sterker nog, mocht ik een keertje een slechte dag hebben met suikerrijk voedsel of alcohol, dan voel ik me de dagen daarna vreselijk opgeblazen, moe en helemaal uit mijn hum. Ik straf mezelf dus als ik mijn vaste voedingspatroon loslaat. Natuurlijk drink ik best wel eens een wijntje met vriendinnen of eet ik wel eens een handje vol met chipjes. Maar ik zou nooit met een fles wijn en een zak chips op de bank gaan zitten. Daarbij heb ik ook nog eens het geluk dat ik niet echt dol ben op paprika chips. Bestaat dat?!?! Jazeker, ik ben het levende bewijs.

Mijn jongens daarentegen eten alles en ook nog eens de hele dag door. Staan vaak voor onze voorraadkast om iets te zoeken (wat er vaak niet is) om vervolgens het pad naar de koelkast te kiezen daar waar van alles gezonds te verkrijgen is en dan ook maar een keus maken. Pubers eten nou eenmaal veel en mijn jongens hebben de mazzel dat ze geen aanleg hebben om dik te worden en sporten ook heel veel dus hebben ook echt meer voeding nodig.

Extra kilo’s

Ook hier in huis wordt er dus soms vreselijk ongezond gegeten. Ook na een vakantie wordt er weer geklaagd dat de extra kilo’s erbij zijn aangekomen. Dan gaan we er weer heel erg op letten en in het goede ritme zien te komen. Er wordt dan aan mij om advies gevraagd als de voedingscoach. Maar wat als het, zoals vaak bij iedereen die start met afvallen, niet snel genoeg gaat. Dan worden alle goedbedoelde adviezen in de wind gegooid en vallen we terug in ons oude eetpatroon, want het werkt toch allemaal niet!!

En dat is natuurlijk waar het bij het afvallen altijd om draait. Thuis lukt het vaak niet. Je valt snel weer terug in je oude gewoonten en je wilt ook vooral niet van je partner of moeder horen dat je iets niet goed doet. Of dat je sommige producten maar beter even kunt laten staan als je aan je gezondheid wilt werken. Vaak geeft dit ook strijd en daar zit je natuurlijk thuis al helemaal niet op te wachten.

Luisteren zonder oordelen

Waarom lukt het dan met een onafhankelijke voedingscoach wel? Heel simpel, vreemde ogen dwingen. En dat is echt zo. Ook al ben ik nog zo gespecialiseerd in voeding, en coach ik al jaren mensen naar een gezond gewicht. Ik ben en blijf partner en moeder en daar neem je vaak niet snel iets van aan. Als een vreemde het zou zeggen wordt het eerder aangenomen, wordt het meer als ‘waarheid’ gezien. En daarom komen mensen die willen afvallen en aan hun gezondheid willen werken wekelijks bij mij op consult. Om ze duidelijk uit te leggen waarom sommige producten beter zijn dan anderen en ook om gewoon naar de verhalen van de klant te luisteren. Want dat is wat ik doe, luisteren zonder oordelen. Zonder er een mening over te hebben, maar puur om jou te helpen met gewicht te verliezen en het gewenste en het gewenste resultaat te behalen.

En thuis, thuis kan ik dan gewoon partner en moeder zijn en geef ik mijn goedbedoelde adviezen aan mijn klanten die er wel naar luisteren en het gewenste resultaat mee behalen. Want daar doe ik het immers allemaal voor, voor mijn klanten.

Laat een reactie achter

Maak een afspraak.

Zou je graag een afspraak willen maken? Dat kan! Ik help je graag telefonisch verder.

© 2020 - 2023 Ilone Riesebosch