Omega Eqology

Waarom heb jij omega 3 nodig?

Omega3 is een essentieel vetzuur. Essentieel betekent dat ons lichaam het niet zelf kan maken maar dat we het uit onze voeding moeten halen. Omega3 zit in vis en dan met name de wild gevangen vis. Om voldoende binnen te krijgen zouden we elke dag wel 4 wild gevangen visjes moeten eten wat niet te doen is maar we hebben het wel echt nodig!

En daarom is het belangrijk om dit aan te vullen met een dosis goede omega3 olie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega 3

  • Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren
  • Ondersteunt bij afvallen
  • Draagt bij aan een normale bloeddruk en normaal cholesterol, calcium en triclyceriden in het bloed.
  • Betere opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen

Verschillende soorten vet

Omega3: meervoudige onverzadigde vetten. Deze vetten zijn gezond. Deze zitten onder andere in vis, lijnzaad en hennepzaad. Omega3 werkt ontstekingsremmend in ons lichaam.

Omega6: dit zijn de zogenaamde transvetten die onder andere in koek, gebak en geharde olie. Deze werken ontstekingsbevorderend in ons lichaam.

Omega9: dit zijn ook gezonde vetten en zitten vooral in olijfolie en avocado’s

Een juiste verhouding is dus erg belangrijk voor onze gezondheid. Gewenst is een verhouding van 1:1 ( 1 deel omega6 op 1 deel omega3). De gemiddelde verhouding bij ons westerse dieet ligt tussen de 10:1 en 20:1.

Waar moet een goede omega 3 aan voldoen?

Ten eerste moet het niet in een capsule zitten omdat je dan nooit voldoende dosering binnenkrijgt (tenzij je 10 capsules neemt).

Ten tweede mag het niet naar vis proeven of ruiken want dat betekent dat het niet vers is. Immers ruikt verse vis niet. Wanneer vis begint te ruiken is het oxidatie proces begonnen en is de olie al veel van de werkstoffen verloren.

Het is ook geen goed teken als je de hele dag vis opboert want ook dan is het niet vers meer.

Ten derde is het heel belangrijk dat de olie afkomstig is van wild gevangen vis. Wild gevangen vis bevat de hoogste concentratie omega3. Kweekvissen worden gevoerd met granen en soja waardoor ze meer omega 6 dan omega 3 bevatten. Het is daarbij ook nog belangrijk dat alleen de organen van de vis gebruikt worden want daar zit de hoogste concentratie omega 3.

Ten vierde is het ook erg belangrijk dat de olie uit duurzame visserij afkomstig is. Je wilt tenslotte niet meehelpen aan het leeg vissen van onze oceanen.

Vetzuurmeting

In mijn praktijk werk ik met een bloedtest waarmee je de verhouding omega3 en omega6 kunt laten testen. Dit gaat door middel van een vingerprikje. Vervolgens wordt de test opgestuurd naar een labaratorium in Noorwegen. Dit is volledig anoniem. Na 15-20 dagen is de uitslag op te vragen.

Wil jij ook weten wat jouw verhoudingen zijn?

We gaan als volgt te werk. In mijn praktijk kan ik gelijk de eerste test afnemen. Wanneer de uitslag binnen is bespreken we deze.  In mijn praktijk werk ik met een zeer hoogwaardige zuivere visolie waarmee je gelijk zou kunnen starten. Na een maand of 4 doen we weer een test om te kijken of er al verbeteringen zijn maar hoogstwaarschijnlijk heb je die dan al ervaren.

Kom langs voor deze test!

Mocht je meer informatie willen hebben of willen starten, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Laat een reactie achter

Maak een afspraak.

Zou je graag een afspraak willen maken? Dat kan! Ik help je graag telefonisch verder.

© 2020 - 2023 Ilone Riesebosch