Tot voor kort dacht men dat minder calorieën eten de meest effectieve manier was om gewicht te verliezen. Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat een verhoogde eiwitinname, met daarnaast een drastische verlaging van de koolhydraat- en vet inname het meest effectief is als het gaat om verlies van lichaamsvet met behoud van vetvrije massa. (1,2). Je kunt dit niet zelf zomaar gaan proberen daar heb je hulp bij nodig! Bovendien past een koolhydraat arm dieet niet bij iedereen.

Schermafbeelding 2021-03-16 om 16.37.31
heren buik met groente vet

Meer vet verliest

De koolhydraatarm dieet methode zorgt er niet alleen voor dat je meer vet verliest, het is ook makkelijker vol te houden. (2) Onderzoek toont ook aan, dat een voedingspatroon rijk aan eiwitten en met een laag suikergehalte de enige manier is, om het bereikte streefgewicht vast te houden op langere termijn. (3)

S. Soenen, ‘Efficacy of macronutrients on targeting obesity and beyond’, Universiteit van Maastricht 2010.
S. Devkota, D.K. Layman (2010) ‘Protein metabolic roles in treatment of obesity’. Curr.Opin.Clin.Nutr.Metab.Care 13,403-407.
P.M. Clifton, D. Condo, J.B. Keogh (2014) ‘Long term weight maintenance after advice to consume low carbohydrate, higher protein diets’.

Maak een afspraak.

Zou je graag een afspraak willen maken? Dat kan! Ik help je graag telefonisch verder.

© 2020 - 2023 Ilone Riesebosch